Simonie
Bedste proteinbar 2022 - Mest protein få kalorier og test af smag

Bedste proteinbar 2023 – Mest protein få kalorier og test af smag

Jeg har testet 11 forskellige proteinbarer for at finde den bedste der passer til mit behov.

Den bedste proteinbar for mig skal indeholde meget protein og så få kalorier som muligt, og så skal den smage godt.

Udfordringen med at lave en god proteinbar er at lave noget uden mange kalorier og samtidig få det til at smage lækker og ikke alt for fiberagtigt.

De 3 bedste proteinbarer i min test

Her øverst har jeg samlet de proteinbarer der var bedst i test, så du hurtig kan få et overblik over hvad jeg synes du også bør gå efter.

Bedste proteinbar top 3 nutramino test

Jeg vil nu gå lidt mere i detaljer med den enkelte proteinbar, så du har chancen for selv at finde den der passer bedst til dig.

I slutningen af denne guide kan du også læse om hvad du skal være opmærksom på omkring køb af proteinbarer og lidt om protein generelt.

Nutramino XL Proteinbar Peanut

Den her proteinbar er eksta stor og indeholder ca. 30 gram protein, så det er altså næsten alt det protein som jeg mener at man skulle have i løbet af en dag.

Ideen med en proteinbar er jo at sikre sig at man også får nok protein, og specielt i forhold til den fitness man dyrker.

Favorit proteinbar i test Nutramino XL Proteinbar Peanut

Nutramino XL Proteinbar Peanut

Protein indhold i baren: 30 gram

Kalorier pr. proteinbar: 261 kcal

Fedt pr. proteinbar: 8 gram

Sukkerarter pr. proteinbar: 21 gram

Anmeldelse af Nutramino XL Proteinbar Peanuts: Jeg elsker peanuts, så det er en klar fordel med denne proteinbar, den er blød og ikke alt for tør at spise, den har små saltede knas som nok kommer fra det soja indhold der er i baren.

Jeg synes det er en lækker snack der slet ikke føles som proteintilskud, og det er naturligvis chokoladen der. hjælper her også.

Det er absolut en af de bedste jeg har smagt og den er rigtig god til restitution efter træning hvor en stor mængde protein kan være nøglen til at komme sig.

Test af Nutramino XL Protein Peanut: Jeg har ikke kunne finde andre test af denne proteinbar og derfor er der egentlig kun mine egne erfaringer at læne sig op af her. Jeg fandt den tilfældigt ved en søgning på Google. Nutramino virker generelt til at være et populært produkt hos mange og det er ofte tegn på god kvalitet.

Maxim HERO Triple Chocolate

Også en rigtig lækker proteinbar her fra Maxin og som navnet antyder så gælder det om chokolade, og det elsker vi jo.

Her er der en proteinbar på 55 g og som indeholder 19 gram protein og dermed et tilskud af protein som du sikker ville få af et normalt let måltid med kød.

 

Maxim HERO Triple Chocolate

Protein indhold i baren: 19 gram

Kalorier pr. proteinbar: 210 kcal

Fedt pr. proteinbar: 15 gram

Sukkerarter pr. proteinbar: 4 gram

Anmeldelse af Maxim HERO Triple Chocolate: En proteinbar for chokoladeleskere og for dem som er opmærksomme på sukker. HEr er nemlig en proteinbar der indeholder meget lidt sukker, men til gengæld mere fedt, så her er en proteinbar der passer godt (nogenlunde) til en keto-diet eller stenalderkost hvor man prøver at skære ned på kulhydrater. At den indeholder så meget lækker chokolade gør at den er en fornøjelse at spise, og for mig dækker den de protein jeg vill have få ved et nogenlunde normalt måltid mad med eks. kylling og salat.

Test af Maxim HERO Triple Chocolate: Der findes ikke så mange test af præcis denne variant af Maxim proteinbarer, men jeg fandt en video fra Rons Food Review som kan være interessant at se hvis du vil vide hvad han synes om Maxims proteinbarer. Min test var bare at spise den sammen med nogle andre proteinbarer og så egentlig bare sammenligne dem ud fra smag og konsistens i første omgang. Og derefter så jeg på kalorier og protein som der vigtigste, og kombinationen af det hele afgjorde min favoritter.

Bodylab Minimum Deluxe Protein bar

Denne proteinbar er blød og lækker og igen får du en proteinbar med så få kalorier som der næsten er muligt for at de skal smage godt.

Denne proteinbar fra Bodylab er også den med mindst fedt og mindst sukker, og baren her presser en proteinbar til grænsen i forholdet mellem at være kalorielet og fedtfattig og så samtidig smage blød og lækkert.

Protein indhold i baren: 20 gram

Kalorier pr. proteinbar: 211 kcal

Fedt pr. proteinbar: 7,3 gram

Sukkerarter pr. proteinbar: 2,7 gram

Anmeldelse af Bodylab Minimum Deluxe: Jeg synes at den version med chunky chokolade er den bedste, men som du nok har regnet ud så elsker jeg også chokolade. Jeg synes at chokolade er med til at gøre sådan en proteinholdig bar mere spiselig, da de jo ofte har tendens til at være lidt “tørre” i smagen. Den her proteinbar er den billigste og bedste når det drejer sig om en proteinbar til vægttab, her er der skåret ned på det hele og jeg tror ikke det er muligt at lave noget med mindre sukker, fedt og kalorier uden at det næsten smuldrer.

Test af Bodylab Minimum Deluxe: På anmeldelserne er der masser der har testet denne og efterladt en kommentar, men ellers er det ikke lykkedes mig heller på denne at finde nogen der har testet Minimum deluxe baren. Jeg har bare spist og smagt denne ved siden af nogle af de andre proteinbarer, og ud fra det fundet dem jeg bedst kunne lide og dem som gav mig det meste for pengene. I min top 3 øverst kan du se hvilke proteinbarer jeg synes er de bedste til mig.

Er proteinbar usunde?

Der er ikke rigtig nogle proteinbarer man kan kalde for decideret usunde, men der er da proteinbarer der indeholder færre kalorier og sukker end andre, så man kan nok snarere tale om at nogle proteinbarer er mere sunde end andre.

Der er mange mening er om hvor meget protein man skal have om dagen, men de flere siger mellem 1 og 2 gram protein pr. kilo kropsvægt. For at proteinbarer skal være usunde, så skal man indtage meget store mængder proteinbarer om dagen, og det tror jeg de færreste har en risiko for at gøre.

Se proteinbarer som et tilskud af protein hvis din kost typisk ikke indeholder meget protein, eller hvis du ønsker ekstra protein for at kunne opbygge muskelmasse.

En anden ting jeg lige vil nævne er. at hvis du som kvinde tager kollagenpulver mod rynker, så er det vigtigt at din kost indeholder godt med protein, da kollagen også er et protein, og hvis du er i underskud af protein så bliver dit kollagenpulver bare optaget på en måde som måske ikke gavner mod rynker eller ømme led så meget.

Det er selvfølgelig også dem der vælger en proteinbar som erstatning for et måltid, så man bruger proteinbaren mod vægttagt, og senere vil jeg lave et indlæg her på bloggen om hvilke proteinbarer der er bedst for vægttab.

Hvilke proteinbarer er sundest?

Der er mange proteinbarer på markedet, og det kan være svært at vælge den sundeste. Når du vælger proteinbar, er det en god idé at overveje følgende ting:

Indhold af protein: Proteinbar bør indeholde en høj mængde protein, da dette kan hjælpe med at holde dig mæt og tilfreds længere. Det er en god idé at vælge proteinbar med et højt indhold af protein, hvis du vil have en snack, der kan hjælpe dig med at opretholde muskelmasse og styrke.

Indhold af sukker: Proteinbar bør indeholde et lavt indhold af sukker, da sukker kan bidrage til vægtøgning og andre sundhedsproblemer. Det er en god idé at vælge proteinbar med et lavt indhold af sukker, hvis du forsøger at tabe dig eller opretholde en sund vægt.

Hvilke proteinbarer er sundest?

Indhold af kalorier: Proteinbar bør indeholde et lavt indhold af kalorier, da kalorier kan bidrage til vægtøgning. Det er en god idé at vælge proteinbar med et lavt indhold af kalorier, hvis du forsøger at tabe dig eller opretholde en sund vægt.

Indholdsstoffer: Det er en god idé at vælge proteinbar, der indeholder naturlige indholdsstoffer såsom frugt, nødder og bønner, frem for proteinbar med tilsatte sødestoffer, smagsstoffer og fyldstoffer.

Vær opmærksom på disse ingredienser i proteinbarer

Jeg har her listet de mest gængse ingredienser i en proteinbar, så det bliver lidt nemmere for dig at vælge den bedste proteinbar til netop dit behov eller formål.

Det er ikke altid nemt at vælge den rigtige proteinbar, men her er lidt input til at læse varedeklarationen og forstå indholdet.

Vær opmærksom på at ingredienser ofte er mål pr. 100 gram og at en proteinbar typisk vejer mellem 18 og 30 gram, så man skal lige regne lidt for at finde det præcise indhold.

Protein

Du bør vælge en proteinbar der har mindst 10 gram protein pr. proteinbar.

Der er rigtig mange proteinbarer der har mindre end 10 gram protein, og hvis du skal bruge protein i forbindelse med sport og genopbygning af muskler, så er det vigtigt at du får mere end de 10 gram, og helts gerne 20 gram mindst.

Husk igen, at du skal have mellem 0,5 og 1,5 gram protein om dagen pr. kilo kropsvægt du har, så er du “voksen” så skal der typisk et minimum på 30-40 gram til dagligt.

Med en enkelt god proteinbar med 20 gram, så kan du nå halvvejs, og suppleret med protein til aftensmad, så er du måske allerede nemt i mål.

Der findes lidt forskellige typer af protein, men det er ikke altid tydeligt på indholdet hvilken type det er.

Kulhydrater

Hvis du kan finde en proteinbar med mindre end 25 gram kulhydrater, så vil det også være passende for de fleste.

Ofte vil overskydende kulhydrater omdannes til fedt, og nogle gange kan mange kulhydrater føre til lyst til endnu flere kulhydrater.

Hvis du ønsker at tabe vægt, så er mængden af kulhydrater i en proteinbar noget du skal være opmærksom på.

Fiber

Fiber er også en slags kulhydrat, men prøv at få mindst 5 gram fiber i den proteinbar du vælger.

Fiber fordøjes langsomt og er med til at du føler dig mæt længere tid.

Samtidig kan fiber være med til at forbedre din fordøjelse og tarmsystem, samt også hjælpe med at holde blodsukkeret mere stabilt.

Sukker

Prøv at finde en proteinbar der ikke har mere end 8 gram sukker.

Sukker er ofte det der også får en proteinbar til at smage godt og ofte skal der da også nogle sødestoffer til for at dæmpe smagen og fornemmelsen af det noget tørre protein.

Jeg synes eksempelvis at chokolade er det beste til at gøre en proteinbar nemmere spiselig.

Mange producenter prøver at gemme sukker ved at kalde det andre ting. Det kan være sødestoffer som sorbitol eller xylitol, eller det kan være forskellige typer af sirup.

Nogle sødestoffer har færre kalorier end andre, men ved at kigge på kalorierne på en proteinbar så får du ofte en bedre indikation om der er meget sukker i den.

Kalorier

Kalorier er det samlede energiindhold i en proteinbar og der er nok lidt forskel for mænd og kvinder på hvor mange kalorier der bør være i en proteinbar, specielt hvis man bruger proteinbarer til at erstatte måltider eller som en del af en plan for at tabe sig, eller som erstatning for slik og snacks.

Hvis du som kvinde kan holde dig under 200 kalorier pr. proteinbar, så vil det nok være passende. Hvis dit aktivitetsniveau er højt, så skal du måske være knap så fokuseret på mængden af kalorier men snarere sammensætningen af ingredienser og mængden af protein.

Som mand forbrænder man typisk lidt mere energi og kan nok derfor generelt tåle lidt flere kalorier.

Fedt

Hvis du kan vælge en proteinbar med mættet fedt og ingen transfedt typer, så er det at foretrække. Proteinbarer med nødder, chiafrø, kokosolie eller nøddesmør er nok de bedste i den henseende. Hvis der på varedeklarationen står “hydrogeneret olie” så bør du måske overveje et alternativ.

Proteinbar kan være en nyttig snack, når du forsøger at tabe dig, men det er ikke nødvendigvis den eneste faktor, der påvirker vægttab. Det er vigtigt at huske, at alle fødevarer skal indtages i moderation som en del af en sund og afbalanceret kost, hvis du ønsker at tabe dig.

Proteinbar kan være en god snack, fordi de ofte indeholder en høj mængde protein, som kan hjælpe med at holde dig mæt og tilfreds længere. Dette kan hjælpe med at reducere dine cravings og dit indtag af andre, mindre sunde fødevarer. Det er dog vigtigt at huske, at proteinbar ofte også indeholder en del sukker og kalorier, så det er en god idé at vælge proteinbar med en lav sukker- og kalorieindhold, hvis du forsøger at tabe dig.

For at opnå et vedvarende vægttab er det vigtigt at følge en sund og afbalanceret kost, der indeholder en bred vifte af nærende fødevarer, såsom frugt, grøntsager, fuldkornsprodukter og magert protein. Det er også vigtigt at dyrke regelmæssig motion og finde en livsstil, der passer til dine personlige behov og præferencer.

Afslutning

Tak fordi du læste med her og håber at du kunne bruge dette indlæg til at finde den bedste proteinbar for dig, som både smager lækkert men som også giver godt med proteiner.

Læs også om bedste kollagen og om CBD mod betændelse her på siden – mega spændende læsning 🙂

Kig omkring her på bloggen og læs andre spændende indlæg om livstil.