Simonie
Negle pleje Guide til sunde negle tips

Negle pleje : Guide til sunde negle (2024)

Den ultimative guide til sunde negle

Her er de bedste tips til hvordan du passer på dine negle. Guiden hjælper din med at få  sunde negle når det er vinter og sommer.

Det I komme til at se i indlægget her er de produkter jeg bruger, for at holde mine hænder og negle i god stand gennem vinteren. Kedeligt nok, så ved mine negle heller ikke altid, at jeg gerne vil tage billeder af dem, så fra tid til anden knækker mine negle også.

Læs også om rillede negle her

Hvordan holder man negle sunde?

1. Hold dine hænder varme

Det første råd jeg har, er dog ikke noget der kræver andet end et par vanter. Hverken hænder eller negle synes ret godt om at blive kolde og de synes slet ikke godt om temperaturskift.

2. Dine negle er ikke et værktøj

Det her kræver heller ikke noget specielt, andet end du naturligvis bør tænke over at dine negle ikke skal bruges som et værktøj.

Skal du åbne en dåse flåede tomater, så brug det yderste af dine fingre og ikke dine negle til at få fat i dimsen på toppen af låget.

Kan du ikke så fat, så find noget i køkkenskuffen, som kan hjælpe dig. Det samme gælder i øvrigt for cola dåser osv.

3. Hav styr på dine neglebånd

Vi kender alle de der latterlige neglerødder, som især dukker op om vinteren. Dem kan du nemt begrænse ved at holde dine neglebånd i skak.

Skubber du dine neglebånd tilbage, skal du gøre det blidt og brug gerne en rosenpind (det er dem de kalder orange sticks på engelsk). Undgå at bruge dine egne negle, ting af metal osv., da du nemt kan komme til at trykke for hårdt, skrabe keratin af din negl og lave “buler” i din negl, fordi du skader matrix, som er neglens livmoder, så at sige. Det kan føre til skader i matrix, som kan blive permanente.

Nu er du klar til at blive forvirret på et helt nyt plan… Skal det være helt anatomisk korrekt, så sidder neglebånd nemlig på neglen. Jep – ikke rundt om neglen, som mange fejlagtigt tror. Neglebånd er død hud, som sidder på selve neglen. Og hvorfor skal du så fjerne det? Jo, det er jo død hud. Det får din manicure til at holde ringere, når neglen ikke er ren. Burde det ikke være grund nok?

Der findes rigtig mange forskellige cuticle (neglebånds) fjernere. Jeg bruger selv en fra CND, som man skal være uddannet få at få fingrene i, men der findes rigtig gode alternativer og de fleste neglelakmærker med respekt for sig selv, har en.

4. Beskyt altid dine negle med en base coat

Jeg har efterhånden en hel del base coats og jeg tester løbende, når jeg falder over noget nyt. Når jeg ved at jeg skal have neglelak på begge hænder (ja, oftest er det kun fire fingre du ser), så bruger jeg helst en sticky base coat. Det er dog ikke en jeg ville bruge, hvis jeg ikke skulle have neglelak på, da det er en såkaldt sticky base coat, som altså forbliver lidt klistret i overfladen, for at lakken hæfter bedre.

Der findes masser af base coats, som påstår de kan en masse forskelligt, så du skal naturligvis gå efter den der passer bedst til dig og dine behov.

5. Fugt, fugt, fugt og mere fugt!

Hvis du har glemt alt det andet jeg har skrevet, så er det ok – bare du husker resten af det jeg skriver. Fugt er så vigtigt for at dine hænder og negle holder sig sunde og det er også kilde til at de overlever vinteren. Lad mig da lige, ved samme lejlighed understrege, at fugt er vigtigt hele året.

Der er ingen grænser for hvad der findes af håndcremer og fugt til hænderne og neglene, men jeg skal prøve at give dig et overblik over de ting jeg er ret glad for og som jeg altid har i tasken.

Håndcreme

Håndcremen er smadder vigtig. Huden er, trods alt, kroppens største organ.

Jeg elsker dem fra The Body Shop, CND har også rigtig mange gode og ja, sågar Matas har rigtig mange lækre. Håndcreme er også noget jeg ofte køber små samples af – endnu en last.

Når du nu giver hænderne og neglene et boost af fugt, så husk håndcremen inden olie og andet gøjl. Som nævnt, så er huden kroppens største organ og derfor suger huden også alle de gode og lækre ting fra olien, hvis huden ikke er blevet mættet med fugt. Og det efterlader så neglene med… Ja, ingenting. Så håndcremen først.

Det er altid svært med duft. Af dem fra CND er min yndlings den der hedder noget med Pink Grape – den dufter super lækkert i min næse og konsistensen er super – ikke for tynd og ikke for fed. Og er man skide ligeglad med duft, så har The Body Shop lavet den med hamp. Der er du ikke i tvivl om at du får et boost. Duften er ikke lækker og derfor er det en jeg bruger inden sengetid.
De to andre fra Seche hedder Rebuild og Recondition.

Tjek også indlæg om den bedste selvbruner og eller det bedste kollagen pulver.

Olie til neglene – Neglebåndsolie

Jeg er en af dem der tog laaaaang tid om at forstå vigtigheden af olie og neglebåndsolie.

Sådan helt kort, så er neglen en fisk (siger en af instruktørerne fra CND). Den er lavet af keratinskæl og har derfor en helt masse små gange nede i neglen, som jo egentlig er de bitte små mellemrum der er mellem de her skæl.

Giver det overhovedet mening? Nå, men det der er med det er, at neglene synes det er væsentligt sjovere at de gange er fyldt med olie end med vand. Om ikke andet, så må du jo tage mine ord for gode varer.

Der er noget med molekyler i forskellige olier og jeg skal lade være med at kede dig for meget med det. For at gøre det kort, så vælg en olie der er lavet specielt til negle.

Jeg har negleolie på mit kontor på arbejdet, i min taske og endda i min bil.

Selv er jeg stor fan af Solar Oil fra CND.

CND solar oil

FIND DEN HER

Og nej, du kan ikke bruge for meget olie!

Cremer til neglene (balms)

Hvis du ikke lige er i humør til at fedte rundt med olie i bilen, så kan du bruge en såkaldt balm til neglene.

Personligt, så er jeg vild med den fra Vølve – økologisk, håndlavet, billig og uden numre.

Der findes rigtig mange forskellige mærker af balms og den mest kendte er nok fra Burt’s Bees.

Jeg håber du kunne bruge mine fem råd til noget konstruktivt.

Kig omkring her på min blog og læs spændende livsstils artikler om erfaringer med TrytoNat for bedre søvn eller læs om gaver du skal give til en teenager. Masser af spændende ting.

LÆS OGSÅ:

Dagcreme med solfaktor - guide til bedste beskyttelse mod rynker

På Simonie.dk har jeg efterhånden fået samlet en del gode og inspirerende sider med gaveønsker og gaveideer. Skulle du stå og mange en god ide til en gave du skal købe eller mangler du ideer til noget du selv skal ønske dig, ja så find alle indlæg om gaver i menuen. De mest populære sider er siden med julegaveønsker, gaver til ham, gaver til hende og gaver til teenagere.