Simonie
Min erfaring med TryptoNat - hvordan jeg testede tryptofan tilskud mod søvnbesvær

Min erfaring med TryptoNat – hvordan jeg testede tryptofan tilskud mod søvnbesvær

Erfaring med Tryptonat

I dette indlæg vil jeg dele mine erfaringer med kosttilskuddet TryptoNat og fortælle lidt om hvordan jeg testede et kosttilskud der indeholder tryptofan.

Hvis du tidligere har læst med her på bloggen, så ved du måske hvordan jeg har testet og afprøvet forskellige metoder og tilskud der kunne hjælpe med at falde bedre i søvn og sove bedre.

På min rejse mod bedre søvn valgte jeg også at afprøve produktet TryptoNat som man kan få i de flere helsekost butikker på nettet efterhånden.

Min erfaring med TryptoNat - hvordan jeg testede tryptofan tilskud mod søvnbesvær

TRYPTONAT 168 KR PÅ TILBUD

Hvordan testede jeg TryptoNat?

Som altid når jeg skal teste et kosttilskud, så prøver at ikke at ændre på min kost eller levemåde i den periode jeg tester.

På den måde synes jeg at man får det mest tydelige svar på om det man har købt faktisk har en effekt i sig selv.

Hvis du ændrer for mange ting i din livsstil på samme tid, så kan det være svært at afgøre hvilken ændring der faktisk var god eller dårlig.

Jeg valgte at købe en dåse med 120 TryptoNat kapsler til omkring 150 kr.

Synes egentlig at det til den pris var forsøget værd at prøve af. Priserne varierer hele tiden mellem 140 kr. til 230 kr. for 120 kapsler, men prøv min prissammenligning længere nede at finde den bedste pris (ikke altid opdateret).

Det anbefales at tage 3 kapsler daglig i nærheden af sengetid og jeg valgte at følge dette, og tog kapslerne kl. 22.00 og gik i seng omkring kl. 23.00.

Mine erfaringer fra testen af TryptoNat

Efter at have læst en masse gode anmeldelser af TryptoNat så havde jeg gode forventninger til min lille test her.

Jeg vil lige sige at jeg ikke har tungt besvær med at sove eller falde i søvn, men i perioder, specielt om vinteren eller perioder med stress, så kniber det med at falde til ro og vågner jeg om natten, så kan jeg sagtens risikere at begynde at tænke på noget med det samme der så også holder mig våen.

Når man kigger på indholdet i TryptoNat så indeholder det, ud over tryptofan, også en række af de klassiske kosttilskud der hjælper med søvnen såsom baldrian og kamille, men også magnesium som mange har glæde af for rolig søvn.

Så det er altså en sove-cocktail med alle mulige gode tilskud til kroppen.

Min erfaring med TryptoNat startede uden det store brag de første par dage. Det var ikke sådan at jeg faldt om kuld sovende, men kunne dog mærke en rolig søvn.

Efter to dage synes jeg at effekten var en smule mere tydelig og min søvn virkede ikke så urolig. Måske var det magnesium der hjælp her ? eller måske det samlede indhold. Noget virkede i hvert fald.

Jeg havde sat en alarm på mobilen hver dag kl. 22 og hold fast i at tage mine kapsler præcis samme tidspunkt og efter en uge tid følte jeg at jeg faldt nemmere i søvn.

Weekenderne sprang jeg over på alkohol og derfor kom jeg ind i en god periode med god søvn, og en periode hvor jeg endte med at sove 8 timer hver nat.

I et andet forsøg med kosttilskud mod søvnbesvær havde jeg prøvet CBD olie, som også havde en god virkning.

Så jeg endte med at tage 1 kapsel af TryptoNAT hver aften og så 5 dråber CBD Olie – og det endte med at blive min foretrukne “sov godt cocktail”.

Hvis du vil læse om mine erfaring med CDB olie, så kan du bare klikke på teksten her.

Prissammenligning på TryptoNat

Jeg har lagt mærke til at der kan være ret stor forskel på prisen af TryptoNat og at prisen også varierer lidt frem og tilbage mellem 150 kr. og 250 kr.

Da jeg ikke kan opdatere priserne hele tiden, så vil jeg anbefale at du kigger på de forskellige sider og ser om nogle af dem kører en kampagne, rabat eller tilbud. Og er du omkring Black Friday så er der næsten altid rabat at hente, det samme gælder januar og måske også om sommeren.

Videnskabelige forsøg med Tryptofan

Der er igennem tiderne foretaget den den videnskabelige forsøg med tilskud af tryptofan, og mange forsøg viser at et tilskud af tryptofan før sengetid kan øge trætheden og formindske tiden det tager at falde i søvn. Denne artikel fra Science Direct understøtter blandt andet disse undersøgelser.

Hvis du er mere til information i lidt mere spiselig format, så kan du tjekke denne video med Dr. Berg der fortæller om hvorfor tryptofan er effektiv for din søvn.

Der findes masser af spændende materiale på nettet og det er ser ud til at mange har glæde af disse typer kosttilskud med tryptofan, hvis altså man har svært ved at fald i søvn.

Så der er altså masser af undersøgelser der understøttet at et produkt som TryptoNat er værd at afprøve hvis man har svært ved at falde i søvn.

Hvilke ingredienser er der i TryptoNat?

Jeg har undersøgte indholdet af TryptoNat og her kan du se ingredienserne og lidt om hvilken effekt de enkelte ingredienser har.

Tryptofan

Din krop bruger tryptofan til at fremstille flere vigtige molekyler, herunder serotonin og melatonin. Serotonin påvirker dit humør, tanker og opførsel, mens melatonin påvirker din cyklus omkring søvn.

Derfor er et tilskud af tryptofan godt for at sikre dannelse af den nødvendige melatonin.

Magnesium

Magnesium har en beroligende effekt på nervesystemet og mange mennesker med kramper om natten tager et magnesium tilskud før de skal sove. Hvis du lider af urolig søvn og småkramper om natten, så kan du evt. overveje “blot” at tage et magnesium kosttilskud for bedre søvn.

Baldrian

Badrian er en urt der igennem mange år er kendt for dens søvndyssende effekt, og derfor en meget passende ingrediens i et kosttilskud der skal hjælpe dig med at sove. Baldrian betragtes af mange som et effektivt naturligt sovemiddel.

Nogle synes også at baldrian er godt imod jetlag og som beroligende sovemiddel til børn.

Passionsblomst

Passionsblomst er ikke så kendt endnu for sin virkning på en bedre søvn, der mangler stadig nogle flere forsøg for præcist at kunne dokumentere dens virkning.

Men historisk set er det en urt der har hjulpet mod både søvnløshed og angst.

Kamille

Mange kender måske den beroligende effekt af kamillete, og TryptoNat har derfor også et tilskud af kamille som ingrediens.

Zink

Dit niveau af zink i kroppen “normaliseres” i løbet af natten og derfor er et tilskud af zink vigtig for denne regulering.

Zink er et af de tre mineraler, der har en beroligende virkning på nervesystemet (de andre er calcium og magnesium) og menes også at hjælpe mental restitution efter stress.

B-Vitaminer

TryptoNat indeholder en række vigtige B-vitaminer, som generelt er gode for nervesystemer, og jeg tænker at det giver lidt sig selv at ro på nerverne også giver ro på søvnen. Hvis du oplever perioder med meget stress så kan et B-vitamin kosttilskud også være godt for dig.

Et naturligt alternativ til TryptoNAT

Hvis du ikke synes at tilførsel af ekstra tryptofan til din kost er sagen, så kan du starte ud med dette gode naturlige alternativ fra Solaray og deres “Sleep blend” – eller sovemix direkte oversat.

Solaray Sleep Blend mod søvnløshed

Her får du en række urter i samme kapsel som alle er brugt igennem historien til afslapning og bedre søvn.

En stærk naturlig formel med kendte urter som baldrian, humle, kamille og mælkebøtte, en sammensætning der understøtter en følelese af ro og afslapning.

Når man læser anmeldelserne så er mange lidt skeptiske, men hele 73% af dem der prøver det er yderst tilfredse og fortsætter med at bruge Sleep Blend.

Sleep Blend er også et naturligt sovemiddel for man kan overveje til børn, dog vigtigt at man følger vejledningen på pakken.

Sammenligning af Tryptonat og Solaray Sleep Blend

Både Tryptonat og Solaray Sleep Blend er kosttilskud, som markedsføres til at hjælpe med at forbedre søvnkvaliteten. Mens begge produkter er designet med det samme formål, har de forskellige ingredienser og kan have forskellige fordele og ulemper, som kan påvirke, hvilket produkt der er bedst egnet til den enkelte.

Fordele ved Tryptonat:

  • Tryptonat indeholder hovedsageligt L-tryptofan, som er en aminosyre, der er kendt for at kunne hjælpe med at fremme afslapning og søvn.
  • L-tryptofan er en forløber for serotonin, som er en neurotransmitter, der spiller en vigtig rolle i reguleringen af humør, søvn og appetit.
  • Tryptonat kan være et godt valg for personer, der har problemer med at falde i søvn på grund af stress og angst.

Ulemper ved Tryptonat:

  • Tryptonat kan tage længere tid at have en effekt, da kroppen først skal omdanne L-tryptofan til serotonin, før det kan påvirke søvnkvaliteten.
  • Nogle personer kan opleve bivirkninger som kvalme, diarré eller hovedpine ved indtagelse af L-tryptofan.

Fordele ved Solaray Sleep Blend:

  • Solaray Sleep Blend indeholder en blanding af urter og naturlige stoffer, der er kendt for at kunne hjælpe med at fremme afslapning og søvn, herunder valerianrod, kamille, humle, magnesium og melatonin.
  • Magnesium kan hjælpe med at regulere muskelspændinger og afslapning, mens valerianrod og kamille har en beroligende effekt og kan hjælpe med at reducere angst og stress.
  • Melatonin er en naturlig hormon, der spiller en vigtig rolle i reguleringen af døgnrytmen og søvn.

Ulemper ved Solaray Sleep Blend:

  • Solaray Sleep Blend indeholder flere ingredienser, som kan have forskellige virkningsmekanismer og interagere på forskellige måder med kroppen, hvilket kan gøre det svært at forudsige, hvordan produktet vil påvirke den enkelte person.
  • Nogle personer kan opleve bivirkninger som kvalme, hovedpine eller døsighed ved indtagelse af valerianrod, kamille eller humle.

Afslutning

Her fik du så mine erfaringer med TryptoNAT og jeg håber at du kunne bruge mine ord fra denne lille test til at beslutte om du selv skal give dette kosttilskud en change.

Jeg synes at 150 kr. er værd at investere, så du kan afprøve TryptoNat selv. Uanset hvad så får du en masse gode mineraler og vitaminer igennem dette tilskud, og som nævnt så tror jeg at de fleste vil have god gavn af magnesium tilskud før sengetid.

Jeg har også gjort mig erfaring med CBD olie før sengetid og dem kan du læse om her på bloggen også. Så kig gerne lidt omkring og se om du kan finde noget spændende.

Jeg ønsker dig god dag og god søvn !