Simonie
Mine erfaringer med CBD olie - CBD mod søvnløshed og angst

Mine erfaringer med CBD olie – min test af CBD mod søvnløshed og angst

Jeg har i en længere periode testet CBD olie for at få en bedre søvn og for at lindre angst eller tankemylder før sengetid, og jeg vil i dette indlæg dele lidt af min erfaring med CBD olie under denne test.

Igennem livet har jeg haft lidt svært ved bare at gå i seng og så falde i søvn med det samme. Jeg har altid brugt roen og stilheden, før jeg skulle sove, til at tænke alt for meget over alt muligt.

Jeg har fundet nogle meditationslignende tekniker der hjælper en del, men i perioder med stress og store forandringer så følte jeg stadig at der var brug for lidt ekstra beroligende hjælp.

Lidt kort research og lidt læsning på diverse forums på nettet fik mg hurtigt ledt ind på at give CBD olie en chance, og da man de fleste steder kunne komme i gang for bare et par hundrede kroner så var der ikke rigtig nogen grund til at vente, så jeg testede det straks.

Jeg startede med at bestille en flaske ved et af de firmaer som man fornemmede var mest brugt.

Formula Swiss var lige det der lå først for og set i bakspejlet var det egentlig ganske fint, da det stadig er der jeg bestiller.

Jeg har bestilt CBD olie andre steder også, som jeg forklarer senere, men af og til så lukker de firmaer der sælger, og så skal man finde en ny leverandør. Formula Swiss har været der hele tiden.

Læs også længere nede hvad du skal være opmærksom på når du køber CBD olie, da der kan være forskellige valgmuligheder, og læs også lidt mere om hvad CBD olie egentlig er, hvis du skulle være i tvivl.

Hvordan testede jeg CBD olien?

Jeg synes altid at det er vigtigt når man tester et nyt kosttilskud eller lignende, at man afprøver det uden at lave for mange andre ændringer i sin kost eller livsstil. På den måde er det nemmeste at finde ud af om det i realiteten har en effekt det man prøver af.

Jeg besluttede mig først og fremmest for at teste CBD olien i en periode på 3 uger, dels fordi jeg havde læst at de ville tage op til 14 dage for at det virkede, og dels for 3 uger var rimelig overkommelig periode for mig.

Jeg besluttede at jeg hver dag i den periode skulle ligge i min seng 22.30, tage min CBD olie, og kl. 23.00 (en halv time) efter skulle jeg ligge i min seng med slukket lys.

Jeg spiser ikke efter kl. 21.00 så det er altid på forholdsvis tom mave.

Det var denne CBD Olie jeg købte til min første test.

Jeg gik efter det produkt som jeg følte var mest “naturligt” med hampefrø og med en koncentration på 5%. De 5% fordi jeg havde læst mig til at det var passende for lettere søvnbesvær og så var prisen fin tænkte jeg.

Den første uge tog jeg 10 dråber hver dag under tungen og holdt dråberne der (efter bedste evne) i nogle minutter. Har læst mig til at effekten skulle være bedst under tungen.

Smagen var egentlig okay, jeg havde det fint med at olien smagte i retningen af det som det faktisk også var, men kunne også sagtens have valgt en anden smagsvariant.

De CBD produkter hvor der er indbygget en pipette i flasken er derfor også klart at foretrække, det er altså bare nemmere at styre og giver knap så “fedtet” en proces.

Jeg vil lige nævne at jeg drikker en mild kop kaffe om morgenen, men aldrig drikker kaffe efter kl. 10.00. I testperioden heller ingen alkohol om aftenen (heller ikke weekend).

Nogle gange kan det tage noget tid før man finder den bedste CBD olie til en selv, så derfor kan det være at du skal igennem test af forskellige produkter for at finde det rette.

Selvom at der de fleste steder står at der kan gå 14 dage før man mærkeren effekt, så vil jeg sige at der kun gik et par dage før jeg mærkede en effekt.

Hvis du vil billigt i gang med CBD Olie, så kan du for kun 195 kr komme i gang her.

Min erfaring med CBD olien

Det første jeg bemærkede var en væsentlig mere rolig søvn allerede fra første dag faktisk, men om der er noget placebo-effekt i det det ved jeg ikke, men min holdning er faktisk at hvis et tilskud ikke virker bare en lille smule fra start, så kan man godt være i tvivl om den fulde effekt på sigt.

De første dag tog det stadig tid for tankerne at falde til ro og fornemmede måske at jeg faldt lidt hurtigere i søvn.

Men først efter en 4-5 dage kunne jeg mærke at det var nemmere at falde i søvn også, der var mere ro på tankerne og kroppen slappede mere af. Jeg var faktisk ret overrasket, selvom jeg havde læst mange gode fortællinger om CBD oliens effekt på sindet og kroppen.

Efter den første uge, så trappede jeg ned i antal dråber til 5 dråber om dagen og hold det niveau resten af perioden.

Mindre tankemylder lig med mindre angst

Hvis du har prøvet at have en form for angst eller sågar angstanfald, så ved du måske at det ofte kan starte med at man tænker for meget over nogle bestemte ting, og at det så pludselig, uden man selv kan gøre noget, trigger en nogle tanker der kommer ud af kontrol.

Med CBD olien oplevede jeg at disse situationer langsomt forsvandt før sengetid, og at der her var en langt større ro i sindet, efterfulgt af en bedre søvn. Det var en ret stor befrielse at få lidt mere ro på den del af dagen.

Det var også en befrielse at man med et naturligt kosttilskud kunne undgå en form for medicin der sikkert havde nogle dumme bivirkninger også.

Så alt i alt var jeg meget tilfreds med min første testperiode, og besluttede mig efterfølgende for at fortsætte mit nye aftenritual, bortset fra at jeg ikke hver dag går i seng helt samme tidspunkt, men jeg prøver.

F.A.Q – mest stille spørgsmål til CBD olie

Skal man holde pauser i perioder?

Jeg har gjort det at jeg efter en periode på 3 uger, holder en lille uges pause for at der ikke hele tiden skal større mængder til og stærkere produkt for at få samme effekt. Den metode passer mig egentlig fin, og det er kun min egen teori at gøre sådan (måske andre også gør det).

Jeg har altid været sensitiv i forhold til sådanne typer tilskud, så jeg behøver ikke en lang periode med optrapning for at noget virker for mig, og “taber” heller ikke det store ved at holde pause.

For andre kan det være at man skal undlade pauser, for at bibeholde effekten i kroppen.

Det er noget jeg synes du selv skal eksperimentere lidt med, specielt hvis du oplever at effekten aftager med tiden. Du kan også gå op i koncentration af din CBD olie som forsøg.

Hvad har været den bedste CBD Olie for mig?

Jeg har gjort mig erfaringer med 3 forskellige typer.

Den første fra Swiss Formula som jeg allerede har nævnt og beskrevet en del længere oppe, men det er stadig min favorit når det kommer til effekt og pris.

Som alternativ forsøgte jeg mit med en CDB olie fra Scandicoil med samme koncentration på 5%.

Olien fra Scandicoil købte jeg på anbefaling fra en kollega der også benytter CBD olie til dagligt, og jeg købte på et tidspunkt hvor der var tilbud og der var fri fragt.

Deres CBD olie var lidt kraftigere i “hamp” smagen end den fra Swiss Formula, men jeg følte at effekten var den samme, og derfor kan jeg egentligt godt anbefale dem også. Tænker at der måske er at tjekke begge hjemmesider og måske lade prisen afgøre dit første valg, som nybegynder.

Til sidste vil jeg nævne denne olie fra Kannaway.

Jeg fik denne af et familiemedlem da jeg var løbet tør for min sædvanlige, men jeg synes ikke den var lige så god og havde helt samme effekt, den var svær at dosere da den var uden pipette og derfor løb der olie ud over det hele.

Man kan heller ikke bare lige købe den i forretninger, da den sælges igennem et eller andet multilevel-marketing firma og derfor kun forhandles i et netværk. Har faktisk slet ikke brugt den færdig, da den er så besværlig at dosere.

Hvad skal du være opmærksom på når du køber CBD olie?

De fleste steder hvor man handler CBD olie bliver man bedt om at tage stilling til koncentrationen af CBD i olien som typisk er målt i %.

Mange anbefaler at man starter med 5% eller 10% og så evt. overvejer at gå op i styrke hvis du eks. bruger det til at afhjælpe smerter.

Du kan også være ude for at du skal vælge om din CBD olie skal være helt uden THC (det aktive stof i cannabis der gør at man bliver høj) eller om der må være en lille “rest” under 0,2%.

Jeg tror på at den lille rest giver et mere interessant produkt når det kommer til “afslapning” også. De 0,2% er dog uden betydning og kan næste betegnes som en mikro-mikro-dose. Det er helt normalt for langt de flest produkter at garantere mindre ned 0,2% THC og ofte kan man downloade certifikat på dette.

Hvis en producent tilbyder 0,0% så kan man måske tror at forædlingen af olien er for skrap og dermed er der effekt der går tabt ? Jeg er helt ok med standarden.

Hvis du skal sammenligne prisen, så skal du se på mængden i ml (milliliter) og koncentrationen i %.

Husk også at 5 dråber af en koncentration på 10% er det samme som 10 dråber med en koncentration på 5%. Og derfor kan man i enkelte tilfælde købe en højere koncentration og få mere for pengene.

Hvad er CBD Olie – kort fortalt?

CBD er en forkortelse af cannabidiol.

CBD er et aktivstof fra cannabis planten som ikke er euforiserende.

CBD indeholder mange af de gode egenskaber fra cannabisplanten (hamp-planten) og mange oplever at det kan hjælpe med at balancere krop og sind, samt være hjælpende mod mentale lidelser eller smerter.

Kan man køre bil når man har taget CBD Olie?

Noget af det første jeg tænkte før jeg afprøvede CBD olie var om man kunne køre bil efter indtagelse.

Men siden 2018 har der været ny regler, hvis man skulle have mindre mængder THC i blodet.

Den 1. juli 2018 blev der offentliggjort en ny lovgivning vedrørende det at køre i bil og indholdet af THC i blodet.

I dag er det blevet lovligt at køre i bil i Danmark, når man har indtaget CBD olie med et lavt indhold af THC.

THC er det psykoaktive stof, der gør at man bliver høj, skæv, omtåget, desorienteret og så videre, når det indtages i store mængder, som for eksempel ved at ryge en joint.

Hvis det skal være lovligt for dig at køre i bil, når du indtager CBD olie, så skal CBD olien dog have et indhold af THC, der ligger på 0,2 % eller derunder.

Som nævnt tidligere så er praktisk talt alle CBD olier med mindre end 0,2 % THC og derfor bør alt være ok. Men tjek det altid lige før du køber.

Er der bivirkninger ved CBD Olie?

Hvis du er ny til CBD olie så kan du i begyndelsen få nogle bivirkninger der mindre om lidt let influenza. Du kan opleve lidt diarre, hovedpine, le forkølelse, ondt i halsen og måske lidt kvalme. Enkelte kan også føle sig en smule svimmel i begyndelsen.

Hvis man tager CBD olie før man skal sove, så kan man vågne op og føle sig lidt mere træt end man plejer i begyndelsen, det kan også skyldes den gode søvn, eller en kombination.

Man bliver ikke høj eller skæv af CBD olie, så denne type bivirkning skal du ikke bekymre dig om.

Jeg har iøvrigt også skrevet lidt her på bloggen om CBD olie mod betændelse.

Andres erfaringer med CBD-olie

Hvis du gerne ville læse mere om andre erfaringer med CBD-olie, eller måske er mere til video, så er her et par links til nogle interessante sider og videoer.

Jeg har læst denne artikel fra Curious som er meget let læselig og interessant når det kommer til effekten af CBD Olie.

Også spændende er at følge dem der videodokumenterer deres test af CBD olier. Og her havde jeg glæde af at følge Avocado on Everything og hendes erfaringer over 30 dage med CBD Olie.

Er du til podcast så har Cbdevious har lavet en top 20 over de bedste CBD podcasts, så her er der masser at lytte til.

Afslutning

Jeg håber at du fik noget ud af følge med i mine erfaringer med CBD Olie og at der var noget input du kunne bruge.

Jeg synes det er værd at begive dig ud i et forsøg her hvis du trænger til noget der kan berolige tankerne lidt, og give en bedre søvn. Og husk at mange også har glæde af CBD olie til andre formål såsom gigt, ledsmerter eller smerter generelt.

Jeg har i tiden efter min test af CDB også kombineret en test med Tryptofan for bedre søvn. Læs om mine erfaringer med TryptoNAT her på bloggen også. I mit indlæg om naturmedicin mod overgangsalder har jeg også anbefalet CBD olie.

Når det kommer til angst så kan det også hjælpe at holde inflammation i kroppen nede og dermed sindet i top, og her bruger jeg også gurkemeje kapsler som kosttilskud (med ingefær) og det kan du også læse om her på bloggen under menuen med livsstil.