Simonie
Steg juleanden i forvejen - perfekt juleand - sådan gør du

Steg juleanden i forvejen – perfekt juleand – sådan gør du

Steg juleanden i forvejen – perfekt juleand

Hvordan steger man juleanden dagen i forvejen?

Det er et spørgsmål, jeg får ret ofte her i juletiden.

Jeg har fundet en gammel opskrift frem frem og efterprøvet tricket fra dengang, der gik ud på at stege anden i en stegepose dagen før og gennemvarme den næste dag, inden den skal spises.

Der er faktisk mange fordele ved at gøre det på denne måde.

perfekt juleand stegepose dagen før

For det første får man allerede dagen i forvejen en dejlig sky og kan derfor laves saucen i forvejen.

Så slipper man for at bakse med den selve juleaften. Den anden store fordel er, at anden kun skal efterbruges i 30 minutter selve juleaften.

Hvis man har varmet ovnen op, kan man derfor sætte anden ind, når man VED at der kun er 30 minutter til man skal spise.

Når ænder bliver tørre skyldes det jo ofte, at de andre ting, man skal have færdige som f.eks. netop sovsen eller de brunede kartofler, ikke er færdige til tiden og at ænderne derfor får lov til at stå lidt for længe i ovnen for ikke at blive kolde.

Man kan endda skære hele anden op, inden man efterbruner den.

Så slipper man for at skære den op, mens man står i sit pæne tøj.

Perfekt stegt and til jul – sådan gør du:

Ingredienser:

1 dansk landand på 3-4 kg
Stegepose (kan købes i supermarked)

Fyld:

3 æbler, helst coxorange eller holstener cox
100 g udstenede svesker
Salt og peber
25 g smør

Fremgangsmåde:

Sæt ovnen på 160 grader.

Tør anden godt af med køkkenrulle.

Fjern eventuelle rester af dun og fjer med en pincet.

Skær æblerne i både, fjern kernehusene og skær dem i skiver.

Gnid anden med lidt salt indvendigt.

Fyld den med æbler og svesker og luk den med kødnåle.

Kom anden i en stegepose og luk den til.

Prik et par huller i toppen, så dampen kan slippe ud.

Steg anden i to timer.

NB! Det er meget vigtigt, at temperaturen i din ovn ikke er højere end 160 grader.

Hvis du ved, at din ovn er lidt varm i det, så sæt temperaturen ned. Hvis du er usikker, så køb et ovntermometer.

Hvis anden bliver stegt bare 20 grader højere, altså på ved 180 grader, bliver den tør.

Klip i hul i stegeposen, når anden er færdig og hæld sky og fedt op i en skål.

Stil den koldt, så fedtet samler sig på overfladen.

Tag anden ud af posen, pak den ind i sølvpapir og læg den på køl til næste dag.

Du kan også partere den nu – det er lidt nemmere at gøre det, mens den stadig er lun, end når den er helt kold.

Efterbruning – ca. 30 minutter inden anden skal serveres

Sæt ovnen på 260 grader mindst en time før anden skal spises.

Pak anden ud, fjern æbler og svesker. Del anden i stykker og læg dem i en bradepande, eller stil hele anden på en rist over bradepanden.

Smelt smørret.

Pensl omhyggeligt andestykkerne eller den hele and med det smeltede smør.

Hvis anden er parteret skal stykkerne have 15-20 minutter, ellers skal anden have ca. 30 minutter.

Hold øje med den hele tiden, den skal ud i det øjeblik, skindet er blevet gyldent og sprødt.

Hvis din ovn kun har varmluft, skal brune-tiden sikkert forkortes.

Tjek efter 10 minutter og derefter hvert 5. minut.

Kom æbler og svesker i ovnen ca. 10 minutter, inden anden er færdig, så de også blive varmet op inden servering.

Glædelig jul og god and !

LÆS OGSÅ: FIND DINE JULEGAVEØNSKER HER

Tilføj kommentar