Simonie
Halvhøj seng voksen - kontinentalsenge og sengerammer

Halvhøj seng voksen (2022) fede kontinentalsenge og sengerammer

Guide og inspiration til at finde en halv høj seng til voksne

Har du et ønske om en seng der er lidt højere end normal ?

Der findes en flere og flere senge til voksne der er halvhøje, og som mange forbinder med en amerikansk seng.

Måske har du set sådan en type seng på et hotel eller i en amerikansk film eller serie ? eller måske vil du skåne ryggen ved at stige ud af en lidt højere seng ? og nu vil du gerne finde én selv ?

Vi ser i dette indlæg på både kontinentalsenge eller høje sengerammer, som kan give dig en seng højere end standard.

En høj sengeramme er flot og praktisk

Hvis man gerne vil have en halvhøj seng af praktiske årsager, så finder man næppe en flottere løsning end disse sengerammer.

Disse Messina sengerammer er laver i dansk træ og findes i forskellige sorter og farver.

Hvis du har få kvadratmeter at gøre godt med, så er sådan en sengeramme absolut en god ide, da den giver dig masser af opbevaring. De naturlige materialer giver dig også mulighed for en meget Co2 venlig sengeløsning.

Kontinentalsenge er højere end gennemsnittet

De mest typisk halvhøje senge er kontinentalsenge.

Halvhøj seng voksen

Her får man ofte flere lag af madrasser for at sikre en bedre komfort.

Kontinentalsengen hvor design og pris passer bedst

Wonderland Octave er vores bud på en halvhøj kontinentalseng, hvor man får mest for pengene når det drejer sig om design. Prisen er overkommelig og man får et enkelt look og en dejlig seng.

Wonderland Octave høj seng fedt design bedst pris

Sengen kan fås i denne lysegrå, men også i mørkegrå farve, så den passer til de fleste soveværelser. Her får du virkelig meget seng for pengene, og den reserveres direkte hos ILVA på deres hjemmeside.

Kontinentalseng med sort gavl

Hvis du er på udkig efter en sort seng med er stilrent og flot design, så har DINSENG denne mulighed til dig.

Highline kontinentalseng er dansk produceret og dansk designet.

halvhøj senge med sort sengegavl

En lækker halvhøj seng med flotte syninger. Højden er 64 cm. incl. De 10 cm ben som følger med senge. Denne model kommer med en topmadras som indeholder bambusfibre, og det er med til at give en køligere overflade.

Grå kontinentalseng med flot finish

Svane Nobel er en ekstra lækker seng med flot finish, til dig der gerne vil have en seng hvor man ikke kan se skilninger mellem de forskellige lag af madrasser.

svane nobel kontinental halvhøj seng grå

Læg mærke til detaljerne hvor man ikke kan se madrasserne for enden af sengen. En estetisk løsning som mange vil sætte pris på til det flotte soveværelse. Ikke alle synes at synlige madrasser er sagen. Det er er specielt betræk der dækker madrasserne og betrækket kan tages af, så du kan vende den øverste madras eller lægge den nederste madras øverst.

Tempur Elite – eliten af memory-skum

Hvis du er tilhænger af Tempur-senge, og du gerne vil have eliten, både når det drejer sig om komfort og volume, så er her din absolute drømmeseng.

Tempur Elite bedste tempur seng kontinental høj bred

Tempur Elite er en mega lækker seng og super eksklusiv. Læg mærke til detaljerne med topmadrassen som er formet ned i den mellemste madras, på den måde glider topmadrassen ikke med tiden. Alt ved denne seng emmer af luksus, men du skal være sikker på at memory skum er for dig, før du investerer.

Hvorfor skal man vælge en halvhøj seng ?

Der kan være flere årsager til at en halvhøj seng kan være det rigtige for dig.

Hvis man døjer lidt med smerter i ryggen, når man skal stå ud af sin seng, så kan en lidt højere senge være en god løsning, da den lille ekstra højde ofte giver en mere naturlig bevægelse imod stående stilling.

Hvis man vælger at gå med den høje sengeramme, så er det opbevaring man primært går efter, og så får man jo både en smart og naturlig seng, men også fordelen for den dårlige ryg.

Lang de fleste vælger nok bare en kontinentalseng fordi det ser lidt eksklusivt ud med alle de lag og at sengen er højere end normalt. Boligmagasiner og amerikanske serier viser ofte disse høje senge med masser af puder, og derfor opfatter mange en halvhøj seng som lidt eksklusiv. Vi ser det bare som en ekstra fordel til den gode udstigningshøjde og den gode liggekomfort.

Læs iøvrigt indlæg om den bedste barstole til en køkkenø her på bloggen også.

Hvad er en kontinentalseng ?

En kontinentalseng består ofte af flere lag som alle giver mere komfort, og samtidig giver de mange lag en bedre støtte af hele sengens opbygning.

Typisk er der 3 lag i en kontinentalseng.

Det nederste lag er nok med typisk en boxmadras-type som danner basen eller grundlaget for sengen. Det nederste lag kan også være en skummadras, men det ser man knap så tit.

Det midterste lag af sengen er typisk en eller anden form for springmadras, altså en madras med fjedre der er opbygget på en speciel måde, for at give ekstra komfort. Det er det midterste lag af senge der afgør hvor hård senge er at ligge på.

Det midterste lag af kontinentalsengen afgør oftest hårdheden

Hårdheden er for mange det mest afgørende når man skal vælge den rigtige seng, og husk at dig og din partner ikke nødvendigvis skal have samme hårdhed på sengen. Mange laver nok den fejl at købe samme madras.

Typisk består en dobbeltseng jo af to madrasser, og derfor kan man vælge hver sin hårdhed.

Det øverste lag er topmadrassen, som kan være af forskellige typer materiale. Nogle vælger traditionelt skum/latex og andre synes at “memory-skum” giver den bedste liggekomfort. Når du skal vælge topmadras, så er det ofte et spørgsmål om du er kold eller varm når du sover om natten.

Memoryskum vil ofte forme sig til kroppen og derfor gennem natten føles varmere at sove på. Hvis du ofte føler dig varm om natten, så skal du nok mest gå efter en latex topmadras.

Det er svært at styre sengens hårdhed på topmadrassen.

Du kan iøvrigt med fordel læse denne fine sengeguide fra JYSK når du skal vælge en seng.

Det var vores guide til en halvhøj seng til de voksne. Husk at læse nogle af de mange andre artikler her på simonis.dk – eksempelvis har vi en lækker guide til hvordan du finder gode gaver til hjemmet.

Afslutning

Tak fordi du læste med her og håber at du fandt den halvhøje seng du ønskede.

Der er mange definitioner af halvhøje senge og i dette tilfælde har jeg bare set på voksne udgaver.

Kig rundt på bloggen her og find andre spændende bolig artikler som guide til stort køleskab eller måske hellere et lille coca cola køleskab ?

God dag til dig.